Het concept Slow Sports is ontwikkeld door Désirée Smits vanuit haar drive om mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten, tòch aan het bewegen te krijgen. Slow Sports staat voor: genietend en ontspannen bewegen!

In 2014 is Désirée Smits gestart met Slow Sports Rheden. Inmiddels zijn er meerdere trainers opgeleid en vind je Slow Sports op diverse locaties in Nederland.

Plezier, dat staat voorop. Je moet al zoveel… je wilt niet óók nog “moeten” sporten. Je wilt juist ontspanning halen uit het sporten! Even een moment voor jezelf. En verder: Het moet “te doen” zijn. Niet te moeilijk en niet te zwaar dus. Maar wel de uitdaging die je zoekt, binnen de grenzen van jouw kunnen. Ook wil je een veelzijdige training, waarin gewerkt wordt aan de opbouw van je conditie, je spierkracht en je lenigheid.

Je wilt je als deelnemer “gezien” voelen door de trainer; er is aandacht voor jouw persoonlijke mogelijkheden en grenzen. Er is aandacht voor jou als mens. De groepen zijn daarom niet te groot (maximaal 12 deelnemers). De natuur en de buitenlucht maken het plaatje compleet.

Slow Sports biedt een combinatie van diverse beweegvormen. Er wordt gewandeld (deelnemers die dat willen, kunnen ook stukjes hardlopen) en onderweg zijn er oefeningen voor kracht, balans en coördinatie. Die oefeningen komen uit diverse takken van sport, zoals yoga, krachttraining, pilates en looptraining. Voorop staat: Je beweegt op je eigen niveau!

De training wordt vaak afgesloten met een ademhalings- of ontspanningsoefening.

“Eindelijk een sport gevonden waarbij ik het jammer vind als ik een keer niet kan”
“Iedereen sport echt op eigen niveau. Dat vind ik er juist zo fijn aan”
“Het is niet alleen dat ik weer ga sporten. Het is ook gewoon leuk en gezellig. Dat is voor mij heel belangrijk”

Wil jij meer gaan bewegen maar ervaar je een drempel omdat:

• Je al een hele tijd niet hebt gesport?
• Je jezelf niet fit genoeg vindt?
• Je jezelf te zwaar vindt?
• Je de sportschool saai vindt?
• Je gewoon niet zo sportief bent aangelegd?

Dan is Slow Sports echt iets voor jou.

Bij Slow Sports draait het namelijk niet om snel, sneller, snelst. Maar om plezier, bewegen en buiten zijn.
Tijdens de lessen gaan we lekker bewegen. We doen we oefeningen waarin we werken aan kracht, evenwicht en lenigheid. De oefeningen worden op verschillende niveaus voorgedaan. Dus of je nu een beginner bent of al redelijk gevorderd, de oefeningen zijn altijd op maat. Je beweegt op je eigen niveau.

Kijk voor alle locaties op www.slowsports.nl

Met Slow Sports wandelen en op je eigen niveau oefeningen doen in de natuur.