Hoi! Ik ben Charlotte Siekman. Ik ben HBO-Leefstijlcoach en Beweegconsulent. Daarnaast geef ik wandeltraining en ben ik tevens gespecialiseerd in briskwalking.

In mijn praktijk help ik je, door middel van coaching en counseling op het gebied van leefstijl, beweging en vitaliteit het beste uit jezelf te halen en je zo gelukkiger en vitaler te laten voelen.

Door mijn achtergrond als verpleegkundige en zorgcoördinator is mijn visie op leefstijlcoaching van preventieve aard; in plaats van het richten op reeds ontstane gezondheidsproblemen, de focus leggen op het voorkomen daarvan. Dit in het licht van ieders mogelijkheden en niet de beperkingen.

Samen met jou lopen we de weg naar jou doelen. Het kan gaan om gewichtsbeheersing, maar ook omgaan met stress, leefstijlverbetering of je gelukkiger en vitaler voelen kunnen doelen zijn.

Beweging is slechts één van de vele (belangrijke) onderdelen van leefstijlcoaching. Zelf heb ik veel affiniteit met beweging/sporten. Ook ben ik van mening dat het vele gezondheidsvoordelen heeft, voor je lijf, maar ook zeker voor je brein.  Beweging hoeft niet altijd intensief sporten te betekenen. Om die reden heb ik mij gespecialiseerd in het laagdrempelig bewegen. Als uitgangspunt gebruik ik de beweegrichtlijnen opgesteld door de Gezondheidsraad. Het belangrijkste vind ik echter het plezier in bewegen en het toepassen van beweging in ieders eigen leven met bijbehorende mogelijkheden en beperkingen.