#rondjelopen

Wandelen is leuk en gezond en een frisse neus halen wordt aangeraden.
Ga dus een rondje lopen!

Bij Wandelnet stimuleren en inspireren we mensen om een rondje te gaan lopen, uiteraard binnen de richtlijnen die het RIVM daarover heeft opgesteld (houd 1,5 m afstand en vermijd drukte). Een rondje lopen vanuit huis, in de regio of vanaf je vakantieadres, is in veel gevallen prima mogelijk.
Het is eenvoudig om via onderstaande routeplanner zelf een route te maken, of kies een bestaande rondwandeling bij jou in de buurt. Verder vind je op deze pagina tips om een rondje te lopen over LAW’s en streekpaden. Veel wandelplezier!

Plan je eigen route

Wil je zelf een route plannen voor een mooie rondwandeling? Dat kan met de routeplanner van Wandelnet. Je kunt vrij plannen of gebruik maken van een van de regionale wandelknooppuntnetwerken die in de planner zijn opgenomen. Zo stel je eenvoudig je ideale route samen, bij jou in de buurt of in je regio.

Start de routeplanner

Henrie van Zoggel loopt rondje op Duits Lijntje in Uden.JPG

Zoek een wandelroute

Geen zin om zelf een rondwandeling te bedenken? Geen nood. Ontdek duizenden kilometers aan prachtige, kant-en-klare routes in Nederland: een dagwandeling Rond de Terpen in Groningen, een Rondje Wijk aan Zee in Noord-Holland of een rondwandeling Drentse Aa in Drenthe. In elke provincie of regio zijn tal van mogelijkheden.

Zoek een route als rondwandeling

#rondjelopen in Nationaal Park Drentse Aa.jpg

Een rondwandeling over LAW’s en Streekpaden

Een rondwandeling in je eigen regio of in de buurt van je vakantieadres is in veel gevallen nu prima mogelijk. Wist je dat het netwerk van Langeafstandspaden (LAW’s) en Streekpaden op sommige plekken zo dicht is dat je er een prachtige rondwandeling over kunt maken? Zoals je van onze LAW’s en Streekpaden gewend bent met de vertrouwde wit-rode of geel-rode markering. Wij geven een aantal mogelijkheden pe